RPO, wat is dat nou eigenlijk?

Het uitbesteden van complete bedrijfsprocessen, zoals een leasewagenpark, ICT, beveiliging, schoonmaak of catering is voor veel bedrijven een normale gang van zaken. Dit wordt ook wel BPO ‘Business Process Outsourcing’ genoemd. Het is fijn om taken waar je niet helemaal in thuis bent, aan iemand anders over te laten, zodat jij je kunt richten op activiteiten waar jij goed in bent en wat je leuk vindt! Met RPO werkt dat precies hetzelfde, alleen is dit voor velen een (nog) onbekend  begrip.

RPO staat voor ‘Recruitment Process Outsourcing’, oftewel het uitbesteden van werving binnen een bedrijf. Met RPO haal je een vakspecialist in huis en wordt het recruitmentproces van a tot z gemanaged.

Een RPO dienstverlener stelt zich op als een interne recruitment afdeling en werft uit naam van de organisatie. Een goed georganiseerd RPO proces verhoogt de snelheid waarmee kandidaten in dienst komen, de kwaliteit van de database, voorziet in duidelijke rapportages, verlaagt de kosten en sluit aan op wet- & regelgeving.

RPO is wezenlijk anders dan een werving en selectie bureau. Ben jij het hiermee eens of heb jij hier een andere mening over?

Wij zijn benieuwd!

Acurion