Wat vind jij een aansprekende werkgever?

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan is het doen van research belangrijk. Je nieuwe werkgever moet je aanspreken en je wilt graag een goed beeld hebben van de organisatie, de bedrijfscultuur en het team. Aan de werkgever de taak om jou te motiveren en ervoor te zorgen dat jij over de streep wordt getrokken om daadwerkelijk op een bepaalde functie te solliciteren. Het vergroten van de aantrekkelijkheid van een bedrijf via de media heet `Employer Branding’.

Employer Branding is het bouwen van een sterk werkgeversmerk met als doel het juiste talent aan te trekken en huidige medewerkers te behouden en te motiveren. Employer Branding draait niet alleen om het communiceren van hoe fantastisch een bedrijf is, maar vooral ook door het te zijn. Authenticiteit en onderscheidenheid spelen hierbij een grote rol. 

Er zijn verschillende factoren die men belangrijk vindt bij het kiezen van de juiste werkgever. Voor de één is dat omdat het bedrijf mooie producten of diensten levert en bij de ander staat een goede werksfeer en leuke collega’s hoog op de verlanglijst. Social Media en een aansprekende en duidelijke recruitmentsite, kunnen een goed middel zijn om jou als werkzoekende te enthousiasmeren. Het kan ook zo zijn dat je gewoon een baan wilt. Of is het juist een combinatie van dit alles dat jou doet besluiten om voor een bepaalde werkgever te kiezen?

Kortom, er zijn allerlei factoren die meespelen bij het kiezen van de juiste werkgever. Wat motiveert jou om bij een bedrijf te solliciteren? Wij zijn benieuwd!

Acurion