10 Tips voor een Werkelijk Wervend 2015!

1. Onderzoek de kosten van uw recruitment

Als het om recruitment gaat zijn er vaak veel verborgen danwel onverwachte kosten. Ontdek hoe de situatie bij u in elkaar steekt en onderneem actie om zo efficiënt mogelijk met uw budget om te gaan.

Met de Lite Scan van Acurion krijgt u inzicht in uw kosten.

2. Investeer in uw imago als werkgever

Voor het aantrekken en behouden van talent is een goed imago een must. Zorg ervoor dat u als bedrijf authentiek en onderscheidend bent ten opzichten van uw concurrent. Hoe beter u in staat bent om te laten inzien wat u interessant maakt als werkgever, hoe beter u de beste mensen uit de markt kunt halen en hoe minder groot het verloop van zittende medewerkers zal zijn.

3. Investeer in goede technologie

Nieuw talent werven levert veel data op: sollicitatiebrieven, cv’s, personalia en gespreksverslagen. Misschien bewaart u cv’s zelfs met het oog op eventuele toekomstige vacatures. Zorg ervoor dat u door alle papierstapels het bos nog kunt zien: implementeer technologie, zodat u het hele recruitmentproces van kop tot staart kunt managen.

4. Wees kritisch bij het selecteren van kandidaten

Een enthousiaste sollicitant is niet op voorhand ook een goede kandidaat of collega. Wees kritisch bij het selecteren en test kandidaten op hard skills, soft skills, werknemer fit, job fit en cultuur fit. Hierdoor vergroot u de kans dat een kandidaat past binnen uw organisatie en kunt u werken aan een hecht, gemotiveerd en getalenteerd team.

5. Geef de juiste prioriteit  aan uw vacatures

Deel uw openstaande vacatures in op key- of bottleneckfunctie, urgentie en schaarste. Vanuit het overzicht deelt u de vacatures in op prioriteit en onderneemt hiervoor acties om de kandidaten te vinden. Overzicht en prioriteiten stellen geeft rust. U kunt er zo vanuit gaan dat de openstaande vacatures binnen een bepaalde tijd worden ingevuld.

6. Schakel uw medewerkers in bij het vinden van talent

Maak een vacature kenbaar binnen uw organisatie. Directe collega’s bevinden zich meestal in de juiste doelgroep. Het werven via referrals leidt tot lagere wervingskosten, de kwaliteit van sollicitanten sluit goed aan op uw organisatie en het vergroot de betrokkenheid van het huidige team.

7. Stel deze vragen tijdens een intake

– Vertel mij eens iets over uzelf dat niet in uw cv of op internet te vinden is.
– Wat is uw toegevoegde waarde binnen een team?
– Hoe zijn uw keukenkastjes ingericht?

8. Behandel alle sollicitanten met zorg

Een goede naam als werkgever verdient u door goede omgangsvormen te hanteren. Laat sollicitanten weten waar zij aan toe zijn door duidelijk en kordaat te reageren. Het is van belang om sollicitanten, geschikt of ongeschikt, te blijven informeren omtrent de voortgang van de sollicitatieprocedure. Daarbij verdient het de voorkeur om op een persoonlijke manier terugkoppeling te verzorgen.

9. Weet wat u aan iemand anders moet overlaten

De veranderende arbeidsmarkt en internettechnologie heeft gevolgen voor organisaties die recruitment niet als core activiteit hebben. Het werven van talent wordt topsport op het hoogste niveau, waarbij constante investering in innovatieve tools, processen en Employer Branding noodzakelijk zijn. Weet wat uw core activiteit is en durf taken uit handen te geven.

10. Zoek contact met een expert

Vindt u het lastig om de bovenstaande tips te concretiseren? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met een recruitment expert en samen te onderzoeken wat uw kansen zijn in uw organisatie op het gebied van recruitment.

Samen werven met Acurion?

Neem contact op en onderzoek samen met ons waar uw kansen liggen!