Waar moet een curriculum vitae aan voldoen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw curriculum vitae in orde is. Je cv is de eerste indruk die een potentiële werkgever van jou krijgt, oftewel jouw visitekaartje. Besteed hier dan ook de juiste aandacht aan. Je wilt immers jouw talenten, persoonlijkheid, ervaringen en competenties zo goed mogelijk overbrengen naar jouw potentiële werkgever. Je wilt jezelf onderscheiden ten opzichte van andere sollicitanten, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Onze recruiters zijn continu bezig met het scannen van cv´s en geven jou een aantal handige tips.

Lees meer

Wat vind jij een aansprekende werkgever?

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan is het doen van research belangrijk. Je nieuwe werkgever moet je aanspreken en je wilt graag een goed beeld hebben van de organisatie, de bedrijfscultuur en het team. Aan de werkgever de taak om jou te motiveren en ervoor te zorgen dat jij over de streep wordt getrokken om daadwerkelijk op een bepaalde functie te solliciteren. Het vergroten van de aantrekkelijkheid van een bedrijf via de media heet `Employer Branding’.

Lees meer

RPO, wat is dat nou eigenlijk?

Het uitbesteden van complete bedrijfsprocessen, zoals een leasewagenpark, ICT, beveiliging, schoonmaak of catering is voor veel bedrijven een normale gang van zaken. Dit wordt ook wel BPO ‘Business Process Outsourcing’ genoemd. Het is fijn om taken waar je niet helemaal in thuis bent, aan iemand anders over te laten, zodat jij je kunt richten op activiteiten waar jij goed in bent en wat je leuk vindt! Met RPO werkt dat precies hetzelfde, alleen is dit voor velen een (nog) onbekend  begrip.

Lees meer

Webversie WhatsApp: hot or not?

WhatsApp is tegenwoordig niet meer weg te denken en gaat steeds vaker hand in hand met de werkvloer. Sinds afgelopen woensdag heeft WhatsApp ook een webversie. Contact houden met je vrienden of familie tijdens werktijd wordt dus nog makkelijker gemaakt.

Lees meer

10 Tips voor een Werkelijk Wervend 2015!

1. Onderzoek de kosten van uw recruitment

Als het om recruitment gaat zijn er vaak veel verborgen danwel onverwachte kosten. Ontdek hoe de situatie bij u in elkaar steekt en onderneem actie om zo efficiënt mogelijk met uw budget om te gaan.

Lees meer

2015, tijd voor goede voornemens

Het nieuwe jaar 2015 is van start gegaan. Een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en na te denken over goede voornemens. Wat ging er goed in uw organisatie en wat gaat u dit jaar anders doen? Acurion helpt u graag een handje om uw goede voornemens op een rijtje te zetten en te realiseren.Lees meer